TIPS

TIP: Husk at skjul dit pengeskab! Lad det ikke stå som det første ved hoveddøren til tyvens fordel.

Når det kommer til tyveri, er der selvfølgelig ingen der ønsker eller håber dette bliver aktuelt. Dog skal man ikke udelukke muligheden, og derfor er det vigtigt at man gør det så svært for tyven som muligt, at finde og komme til dine mest værdifulde genstande.

Der er derfor ingen bedre mulighed end at få skjult pengeskabet..

En tyv vil ofres hurtigt ind, “skanne” for værdi (ofte dit TV) og hurtigt ud igen med det samme. Gemmer du dit pengeskab væk, er der en chance for at i tyvens forvirring ikke når at finde det. Men ”blot” slipper af sted med dit TV eller andre elektroniske produkter.

Kriminelle ønsker at komme ind og ud så hurtigt som muligt. Dvs. når en tyv ikke med det samme kan lokalisere din pengeskab, er der en mulighed for, at de ikke bliver hængende i længere tid for at kigge efter en enhed, de trods alt ikke ved overhovedet eksistere i dit hjem?

Vælg en smart placering af dit pengeskab i hjemmet

Gem dit pengeskab et sted, som virker mindst sandsynlig for at være et sted, man normalvis ville gemme det.

Brug samme tankegang som hvis du skulle finde det mest usandsynligt at opbevare en grydeske. En grydeske hører til i køkkenet, men at finde den på toilettet ville være det mest usandynlige sted.

Det samme med et pengeskab: Et pengeskab hører til på et kontor (det ved tyven), men det mest usandsynlige sted i dit hjem, at gemme pengeskabet ville være ……?

Lille pengeskab med kode

Selvom det kan virke som en fordel at have et lille pengeskab, der er let at flyttes rundt på, er det en risiko. I tilfælde af et indbrud ville en tyv nemt kunne tage dit pengeskab med sig under armen. For at undgå dette anbefaler vi at bolte eller fastgøre dit pengeskab på en væg eller gulv.

Hvis dette ikke er muligt, og du vil drage fordel af dens dens mulighed for at bæres rundt, skal du igen, sørge for at den er sikkert skjult – ikke hav den ude i det åbne, hvor den er let at finde.

Vælg din låsetype

  • Nøglelås: Disse tilbyder traditionel låsning uden kode at huske eller batterier der skal skiftes.
  • Elektronisk låsning: Du giver koden til autoriserede brugere, og du kan nemt ændre PIN-koden. De er nemme at ændre, men også nemme at glemme. Elektroniske låse betjenes af et batteri, der skal udskiftes, medmindre det har en ekstern strømforsyning.

Fordele ved et pengeskab i hjemmet

Fordelen ved et pengeskab til hjemmet er, at du kan få adgang til dets indhold døgnet rundt, så du endda kan gemme genstande, som du muligvis har brug for at komme til ofte, såsom dit pas eller ID.

Disse pengeskabe kan tilpasses til enhver størrelse, du ønsker, i modsætning til dem i bankerne. Dette er godt for dem, der ønsker at opbevare store varer eller har mange værdigenstande, de ønsker at bevare.

De fleste pengeskabe til hjemmet er også brandsikkert, hvilket hjælper med at beskytte dine værdigenstande. Fordi de kan være store eller fastgjort til en væg, kan de være mere sikre, fordi det vil være vanskeligt for indbrudstyver at fjerne og bryde ind i dem senere.

Før du køber et pengeskab, skal du tænke over, hvor ofte du har brug for adgang til dine genstande.

Elementer som medicin skal holdes sikre, men de skal også være let tilgængelige, især hvis der er en nødsituation eller en katastrofe! Så vær opmærk som på, at du ikke gemmer ting i dit pengeskab, som medicin, som du ikke kan få fat i med det samme igen.

Forstil dig, hvis du har akut brug for medicinen, og du har gemt medicinen i dit pengeskab, som kun du kender koden til, så står dine nærmeste i en situation hvor de ikke kan komme til medicinen.

Så husk at tænk over, hvad du gemmer i pengeskab og hvad der skal være muligt at komme til hurtigt, i nødstilfælde.

Et pengeskab til hjemmet er ikke en erstatning for en banks pengeboks.

Et pengeskab til hjemmet kan være god til genstande eller værdier, som du skal have øjeblikkelig adgang til – f.eks. Et pas – men pengeskabe i hjemmet er jo ikke en garanti, for noget. Hvis en indbrudstyv bryder ind i et hjem, trække hele pengeskabet ud og få adgang til indholdet er det jo i teorien muligt.

Med et pengeskab kan du tilgengæld gøre det så svært for tyven som muligt. Et pengeskab er tungt og en tyv ønsker ofte, at komme hurtigt ind og ud hurtigt, med noget de ved er penge værd. Så chancen for at tyven rejser af sted med et TV eller andet materielt, og lader dit pengeskab er være, at satse på. Et TV kan erstattes, men dine personlige dokumenter, som pas og lignende kan ikke.

Hvor køber jeg et pengeskab?

Vi har udvalgt nogle produkter fra GlobalTools.dk som vi linker til på denne hjemmesiden. Vi synes nemlig at GlobalTools er en troværdig hjemmeside med gode anmeldelser på TrustPilot.

Se vores udvalgte produkter på denne side, som har forskellige overkommelige priser til privatforbrug.